Starting issue - Mazda3Club.com : The Original Mazda3 Forum

3rd gen Engine/Drivetrain Engine/Drivetrain Modification Discussions for 1999-2003 Models Only (BJ chassis)
Sponsored by:
Sponsored by:

Starting issue

Reply

 
 
 
Old January-25th-2018, 11:42 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1
mkrych is an unknown quantity at this point
Starting issue

I have a 2006 2.3L Mazda 3, standard transmission with 160xxx km. Iíve had the car for about 6 months now, and within the first month or so it started having problems starting. I will turn the key and it will crank but not start. All of the lights turn on and it sounds as it should, however it just doesnít turn over. Iíve tested the battery and alternator and theyíre both functioning properly. The engine light is not on, and there are no codes. This doesnít happen always, just at random. Some days I have to turn the key multiple times, and it finally starts. Some days it has no problems at all. Some days it will start fine, and then struggle ten minutes later. It is now occurring more frequently, and weather doesnít seem to affect it.I have no idea where to begin with figuring out what is wrong, any Suggestions?
mkrych is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Mat Blackburn
3rd gen Engine/Drivetrain
0
August-10th-2017 05:55 PM
Kwolfe1987
Mazda3/Mazdaspeed3
1
June-5th-2017 11:19 AM
lcsliao
Mazda3/Mazdaspeed3
0
April-5th-2015 10:01 PM
ninja
2nd Gen Protege
4
December-6th-2003 10:56 PM
shaderman
3rd Gen Protege/MazdaSpeed/P5/MP3
5
April-4th-2002 11:04 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Starting issue


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.